...

tirsdag 22. mars 2011

Tankefull interiørbloggar...I kveld har eg vore tankefull. Og trist. Ute hølja regnet ned, og eg blir så veldig oppmerksom på alt som ikkje er så bra for tida. I kveld er den kvelden eg er kritisk til alt. Til kven eg er, til alle problema mine, til kva eg presterar, og kva eg gjer som er nyttig. Sjølvsagt kjem det også tankar kring blogginga når harddisken i hjerna går på full speed, og det nok glødar frå varsellampene der oppe. Mi løysing på alle problem, er då å kutte ut alt som eg ikkje får til. Alt som i natt irriterar meg. Det vere seg jobb, behandling, sosial omgang, prosjekt som stoppar opp... You name it. Eg nevnte også i eit anna innlegg, at av og til føler eg det som grusomt overfladisk å blogge. Tenkjer at eg heller kan bruke tid og krefter på andre ting. På viktigare saker. Det er også natta då tankane går til dei som miste ein av sine kjære så alfor tidleg. Blir mint på aprildagane då verda vår rasa for tre år sidan. Følelsen kan ikkje beskrivast...

Eg bloggar sjelden om så nære ting som dette lenger. Det var greiare å gjere før, når bloggen hadde ein god dag med 100 unike treff. Meir oversiktleg liksom. Bloggen fyller halvanna år neste måned. Er der meir å skrive om? Meir å vise? Ikkje i natt. I natt er det berre tungt regn på tak og terrasse, og eit humør som nok står i stil til skodda som ligg tett ned i fjella her. Dette var då meir enn dystert? Ja, eg er enig. Men sånn er det innimellom. Og eg synes at det er rett å sleppe det ut. I alle fall no. Kva eg synes om det i morgen, er ei heilt anna sak. Eg håper at tungsinnet slepp taket, og at eg ikkje kuttar ut alt i livet som eg føler er vanskeleg. For det heiter å gje opp. Og då har ein tapt.


Det kan kjennes urettferdig innimellom, at når ein gjer så godt ein kan heile tida, og smiler anstrengt mot verda, er det ikkje så mange som ser at ein bruker voldsomt med energi på akkurat dette.
Og så vil mykje ha meir...

Sånn typisk Elin å fjerne kommentarfeltet på eit slikt innlegg. Skal ikkje gjere det no.
Berre finne senga, og håpe på å drøyme gode draumar. Så kanskje eg har meir å tilføye på
Draumesidene ein annan dag...


Elin


35 kommentarer:

 1. Jeg er ny følger av bloggen din og har kost meg de siste dagene med å lese meg bakover i tid. Har ikke lagt igjen noen ord- før nå...
  Jeg føler med deg...vi har alle sånne dager...tunge...triste...og mørke...men det kommer ALLTID lysere tider!
  Jeg innser hvor mye tid og tanker som ligger bak en blogg og jeg beundrer dere som makter det! Jeg synes absolutt du har en spennede blogg og jeg håper IKKE du legger den ned! Synes det er så gøy å følge med deg nå når stilen vrir seg fra litt chabbychick til mer industriell og røff!Det er en forandring som fler går gjenom for tiden tror jeg:o)
  Ønsker deg alt godt og håper det blir lyst og lett i hjertet ditt i morgen <3

  SvarSlett
 2. Kjære Tina Therese! Takk for at du la att nokre ord! DET betydde veldig mykje akkurat no. Skal prøve å sove bort alt som er trist og leit...

  Ha ein fin dag i morgen!
  E

  SvarSlett
 3. Hei søte deg ღ sender deg en stor klem og du skal vite at du ikke er alene om å ha det slik som du har neskriver her... Jeg også har det slik, fryktelig tungt for tiden, og vet ikke om jeg orker noen ting lengre! Skal legge med no, så får jeg håpe morgen dagen er i alle fall litt bedre... Tenker masse på deg Elin ღ det skal du vite søte deg ღ Stor natta klem fra meg....

  SvarSlett
 4. Det er godt du ikke fjernet kommentar feltet.
  Kjære elin. Jeg leser alle postene dine. Men det er ikke alltid jeg har overskudd til å kommentere. Jeg er ufør og av gode grunner. Slik som du nå beskriver, er stort sett hverdags for meg. Så jeg leser deg godt. Livet kommer klumpvis, sånn er det bare.
  Å kutte ut ting som er vanskelig er ikke å gi opp. Man trenger ikke å drasse på negative ting i livet sitt. Man har nemlig kun ett og det må man leve, ikke og ikke deppe og kritisere seg selv. jeg vet det er fryktelig vanskelig til tider. Å kutte ut er å fordele energi så man kan gi kreftene sine til det som betyr noe for en. Selv om man prioriterer annerledes er ikke det å gi opp.Man må bare velge sine kamper, og ikke alle kamper er verdt energien.
  Å blogge selv om man ikke rekker til over alt er ikke galt. Man trenger et pusterom, noe som gleder en, spesielt når livet er tungt. Det gir mere krefter å gjøre noe en gledes over enn å tenke at dette burde jeg ikke gjøre eller å kutte det ut.
  Jeg skjønner dine tanker og tvil om deg selv som person.Det verste du kan gjøre mot deg selv og dine nærmeste er å gå på akkord med deg selv og i mot dine egne premisser. Hva som har fått deg dit du er nå, aner jeg jo ikke, men jeg snakker ut fra eget hjerte og erfaringer likevel.
  Jeg koser meg hver gang jeg leser her inne. Du skiller deg ut i blogglandia for meg. Du har gode ideer og en personlig tone, til tross for at du sier du ikke har det, så slipper man å lese "lev vakkert" ol og bilde av en perleblomst i lange baner i x antall blogginnlegg, hos deg. Det setter jeg umåtelig pris på. Ta i mot skrytet mitt med hele ditt hjerte. Jeg vil deg vel og håper inderlig mine ord kan gi deg litt krefter og litt klare tanker som gjør morgendagen litt lettere for deg.
  Riktig stor ordentlig klem.
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 5. Hei.....
  ja...slike dager er det mange av oss som har Elin,vi bare sier det ikke høyt...så alene er du ikke:)
  Men..en skal velge bort alle energityver...en må tenke på seg selv og sitt eget vel.Da har en mere igjen til det som betyr noe for en.....Har måttet ta noen valg de siste par år....
  Håper dagen blir litt lysere når du våkner i dag...
  klemklem til deg snupp...

  SvarSlett
 6. Trøøøøøøstekleeeeem!!

  Idag er nok alt så mye bedre!

  Dagen min startet 04.30 med en illsint liten jente.. :))

  Håper du får en fiin dag.

  G

  SvarSlett
 7. Hei go´jenta:)

  Jeg skulle ønske tungsinnet ditt kunne lette og at alt ble lyst, regnfitt og lett og bære.
  Jeg blir også mere tankefull i tider hvor det skjer mye og men føler seg liten nå lidelsen blir stor rundt om kring.
  På torsdag skal vi markere pappas fødselsdag for første gang uten ham og jeg gruer meg som en hund...
  Jeg er IKKE enig i at blogging nødvendigvis er overfladisk...det er litt hva man gjør det til selv men jeg konstaterer at jeg ikke hadde kjent til din eksistens om ikke det hadde vært for denne hobbyen, som det tross alt er, hverken mere eller mindre.
  Jeg synes at det er melankolien, tristheten og gleden som gjør det til en helt spesiell opplevelse å titte innom deg...og jeg vet ikke hva det er du føler du ikke er god på men har det noe med prosjekter eller blogging å gjøre så tar du rett og slett feil snuppa mi.
  Du er verdens beste ELIN <3

  SvarSlett
 8. Så leit å høre at det er så tungt for deg!!! Håper virkelig du våkner opp til en mye bedre dag i dag. Snart er det vår og da blir alt så mye bedre ;)
  Ønsker deg all go bedring fremover!! Og så må du ikke tenke at blogginga di er overfladisk...har aldri tenkt det når jeg leser bloggen din, for synes du virker så oppriktig og ærlig og ekte!!!
  Stor trøsteklem fra Marie :) :)

  SvarSlett
 9. Ville bare sende deg en god klem. Håper du har sovet godt i natt. Gjør noe godt for deg selv i dag og ta vare på deg. God klem

  SvarSlett
 10. Hei! Jeg håper at du våkner lettere til sinns i dag. Jag har også mange tunge dager innimellom, men vet du, jeg har erfart at bloggingen gjør hverdagen lysere. Jeg kan ofte føle meg utenfor i sosiale settinger fordi jeg er litt sjenert av meg og bruker tid på å komme inn på folk, men her i bloggeland føler jeg meg veldig hjemme. Det er så koselig å lese kommentarer, og en grå dag kan bli ganske så lys likevel når man har fått en hyggelig hilsen.
  Jeg håper at du fortsetter å blogge, jeg har nettopp oppdaget bloggen din, men liker den veldig godt:)

  Klem fra Britt

  SvarSlett
 11. håper dagen din er bedre idag Elin..snårt er våren her og alt blir lysere og lettere :)
  god klem til deg..
  Anne♥

  SvarSlett
 12. Håper du har hatt en god natt, og at dagen i dag er lysere. Ønsker deg en fin dag, med godt mot og et lett sinn.Vi setter pris på deg her inne iallefall. Jeg falt utrolig for lampen i headingen din, helt rå!

  SvarSlett
 13. Goklem til deg Elin, med ønske om at dagen i dag blir fin!!!

  Hildegunn ♥♥♥

  SvarSlett
 14. Det er gode dager og det er vonde netter. Når morgenlyset kommer, så slipper disse vonde tankene som oftest taket. Noen ganger er det tøft å være menneske, men motgang gjør en sterk.
  Alt blir bra igjen!

  SvarSlett
 15. Ja mon tro hvordan stoda er på morgenkvisten?Kanskje litt svart i dag også...eller noen dager til?Kanskje er du nede i en bølgedal?Plutselig lysner det og det er i motbakke det går oppover Elin - og da blir alt bedre igjen skal du se.Men det må bare få ta den tiden det tar..Håper vinden roer seg ned,regnet stopper og solen lurer seg frem og varmer deg med noen stråler og lyser opp dagen din!!!!Eller at du holder sengen og sover søtt og sover ut all elendet!!!
  Stå på!!!!
  ekstra god toveklem:)

  SvarSlett
 16. Mange gode og varme tanker fra meg til deg. Håper dagen i dag blir lettere å bære. :-)

  Klem Jenny

  SvarSlett
 17. Hei Elin :)
  Ikke gi opp! Jeg vet ikke hva du har opplevd som gjør livet så leit, men tro meg når jeg sier at det vil komme bedre tider hvor tungsinnet ikke tar helt overhånd. Jeg har (gjør det fremdeles) slitt med angst og depresjon i snart 4 år, etter en forferdelig tung tid hvor jeg i tillegg var vitne til at en av mine nærmeste gikk bort på en grusom måte. Dette har preget meg siden. Minnene blir aldri glemt, men sorgen blekner med tiden, selv om det føles umulig. Om livet føles for vanskelig, så søk hjelp.Det ER hjelp å få! Alt du beskriver i innlegget ditt, kan jeg også skrive under på. Enda er det dager som føles akkurat slik du skriver det, men heldigvis er de sjeldnere nå. Ikke like tunge, ikke like lenge. Igjen hører jeg faktisk fuglene når de synger :)
  Bloggingen er ikke overfladisk. Jeg ser på den som en livlinje :) Den har ihvertfall gitt meg utrolig mye. Her inne i Blogglandia har jeg fått venner, omtanke, en frisone fra verdens problemer, koselige kommentarer som virkelig har gitt meg en del av selvtilitten tilbake, og jeg ville ikke vært foruten. Om dagen er dårlig og jeg murer meg inne, så kan jeg uansett være sosial i Blogglandia :) Vi "smiler" i våre innlegg, selv om tårene ikke er langt unna mange ganger. Alikevel er det faktisk det som har gitt meg styrke til å komme ut av skallet mitt :) Sakte men sikkert blir jeg tryggere, og uten bloggen tror jeg ikke at jeg hadde kommet så langt som jeg har gjort. Ble kanskje mye "meg" her, men vit at du ikke er alene! Jeg har bestemt meg for å skrive et innlegg om akkurat dette, men det tar tid å formulere seg, så det blir nok en liten stund til det kommer. Vi kjenner hverandre ikke, men om du har noen spørsmål så send meg gjerne en mail (thohan02@online.no)
  Gi ikke opp!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 18. Heisann.
  Håper du har det lettere i dag Elin. :))
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 19. Hei Elin...bloggen din er som en vårvind.......nei sommervind....gler meg til å se innom deg ....lenge siden jeg har kommentert...Kirstis verden har jeg slettet...gikk tom....skrivesperre av forskjellige grunner...har nå bare en liten hageblogg......men jeg har forsatt å lese deg...nyte bildene dine.....inspirasjonene dine....du gir meg glede i hverdagen...lysten til å springe fremover...om beina og livet av og til er tungt.....
  I dag er en ny dag Elin....
  Dagens opptimistsitat:......Det er alltid fersk ost i musefella........

  Stor klem til deg fra Kirsti....

  SvarSlett
 20. Eg sender deg bare en kjempe god klem og håper du våkner opp til litt mer glede idag!
  Når det er sagt så er eg veldig glad i bloggen din, du skiller deg ut og inspirerer!!

  Gooood klem <3

  SvarSlett
 21. Vennen.... er som e skulle sagt det sjølv. Kjenner det på same måte om dagen, berre at e ikkje tør å være så personlig. E trur vi må snakkast. Ringer deg.

  God klem!

  SvarSlett
 22. Får helt vondt av deg her jeg sitter.. men samtidig syns jeg du er så utrolig tøff som setter ord på følelsene dine og lager et slikt innlegg.. mens vi andre ofte har det tøft vi også, men likevel blogger vi bare om formkaker og duker.. Men husk at bak enhver kake finns det en kvinne med følelser og de følelsene er ikke alltid bare gode.. ;)

  Sender deg mange varme tanker og klemmer, håper dagen idag er bedre:)

  SvarSlett
 23. Kjære gode, Elinmor :) Trist å lese at du har det så vondt.. noen dager er rett og slett vondere enn andre.. håper at dagen i dag er bedre! For meg, så er du en mester på gode og innholdsrike blogginnlegg.. nydelige bilder og gode tekster! Stå på, vennen! Det kommer bedre dager!

  Stor klem til deg!! Fra meg!

  SvarSlett
 24. Håper dette kan muntre deg litt opp...gå inn ppå bloggen min, der ligger en overaskelse til deg!;) La det inn før jeg leste dagens innlegg hos deg!;)

  Håper dagen idag blir litt lettere....

  Mange klemmer fra Regine!

  SvarSlett
 25. Kjære Elin - Draumetausa vår :)

  Jeg har fulgt deg ei stund nå, og skjønner at kofferten din er fylt med både gode og vonde erfaringer. Noen ganger blir kofferten som bly å bære - og andre ganger kjennes den lett som ei fjær.

  Håper du føler deg bedre i dag - etter å ha ventilert tankene litt :)

  Jeg kjenner veldig godt igjen de mørke tankene, og om man gjør det man bør, eller om man strekker til, eller gjør de riktige tingene. Det er en av ulempene med å ha god fantasi - det sa legen min om min tendens til å grave meg ned i tenkte problem :)

  Jeg håper vinden blåser bort tungsinnet ditt, og at regnet vasker bort det dårlige, slik at våren kan komme med ny giv og energi til deg!

  Vi er mange som er innom stasjonen tungsinn i kortere eller lengre perioder, enten vi har tung bør i kofferten, eller om vi faktisk reiser ganske lett. Jeg fikk et supert tips til selvhjelp av en lege, og deler det gjerne. Bøkene "Sjef i eget liv" og "Kongen anbefaler" av Ingvard Wilhelmsen er supre hvis man har lyst til å få nytt blikk på tankens påvirkningskraft på seg selv. Det hjalp meg til å holde meg unna de verste dettene, når en først har klatret seg opp fra skyggedalene :)

  Hva som gir den enkelte av oss mening i livet er høyst individuelt, Elin. Men det er lett å gå seg vill i jungelen av ytre krav og forventninger. Stol på din indre stemme - den vi gjerne kaller magefølelsen - den pleier å være riktig til syvende og sist.

  Stor klem fra meg :)

  SvarSlett
 26. Kjære Elin! Rart å lese dette innlegget ditt i dag. Jeg går og tenker mye det samme for tiden... Har vel mer eller mindre bestemt meg for å slutte... men i motsetning til meg, så HAR du noe å bidra med her! Du tar fantastiske bilder. Flere ganger har bildene dine truffet meg rett i hjertet, satt følelser i sving. Du har en spennende stil som inspirerer mange! Du har evne til å berøre dine lesere på mange måter! Så kjære Elin, tunge tanker vil dukke opp av og til, men de må ikke få overskygge de gode. Ikke la dem ta fra deg ting du setter pris på og som vanligvis gir deg glede! En kreativ sjel tror jeg kjenner på det mørke oftere enn "oss andre". Bare se på mange av de store kunstnerne våre! For Elin, kjære du, du er en KUNSTNER!
  Ønsker deg sol og glade dager!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 27. Ser det har strømmet inn med vennlige kommentarer her. De fortjener du virkelig. Utrolig godt å kunne være her for hverandre, selv om vi bare er bloggvenner mange av oss. Et godt råd kommer her. Gå gjerne i kjelleren og sitt der en stund, men husk at du MÅ opp trappa igjen etterhvert. Trappa kan vøre tøff, men opp skal du, om du så skal krabbe. Jeg heier på deg på toppen, akkurat som du ville heie på meg om jeg var der nede i mørket!Når du leser dette er det morgen. Her skinner sola og det våres for hver dag. Stor klem og gode tanker kommer din vei!

  SvarSlett
 28. Eg skulle gjerne vore rundt til alle som har lagt att kommentarar, men veit at det blir i det meste laget med tastetrykk for nakken min. Viss nokon skulle vere innom igjen, og lese dette; TUSEN TAKK! Dokke er beste medisinen som finns...

  E

  SvarSlett
 29. Kjære deg! Sånn er jo livet - det går opp og ned. Jepp, kanskje må du kutte ut noe, for man klarer ikke å strekke seg og favne alt. Ingen klarer det. Og ingen forventer det av deg - at du skal fikse alt.
  Angående overfladisk blogging - dette er din blogg og du blogger som du vil. Du kan neppe redde verden eller unngå katastrofer ved å blogge om interiør, barn eller håndarbeid. Blogging er jo en hobby, og vi driver vel andre med annet enn kun blogging.
  Det er ikke så lett for meg å si at du må tenke positivt og kutte ut den dårlige samvittigheten. Men prøv. Og jeg stør jo ikke rundt meg med varme klemmer, men jeg får skrive "klem" til deg;)

  SvarSlett
 30. Jeg føler med deg :-) Jeg er ny følger av bloggen din og stortrives her inne. Håper dagen i dag er bedre :-) Stor klem fra MammaKine!

  SvarSlett
 31. Hei Elin.
  Vet du hva?
  jeg er helt ny i blogg verdenen
  ( Fikk min egen blogg samtidig som jeg begynte å lese andre sine blogger i januar).
  DU er en av mine klare favoritter.
  Du bidrar både på dine gode og dårlige dager.
  Du er så MODIG!!!
  Og overfladisk?? Hva er det ? Du er ihvertfall ikke et slikt menneske.I bloggen din skinner det så tydelig igjennom at du er et menneske som setter pris på familien og liker gjøre folk glad.Men, at du har dine tunger stunder.
  Det er lov.
  Du er GOD nok!
  Klem fra meg til deg:O)

  SvarSlett
 32. Ønsker deg "god bedring" Elin og håper du snart ser lyset i den lange mørke tunnellen du virker å være inni!!
  Alle dager er dessverre ikkje like, men det gjelder å være optimist når livet går oss imot. Tunge tanker fyller vårt hode mang en gang, men d gjeld å flytte energien over til det som vi sjøl meiner er positivt.
  DU vet BEST for deg sjøl Elin.
  Takker deg for kos innlegg på bloggen min ( som ikkje er oppdatert siden før jul ) Tid strekker ikkje til og er tom for ideer. Men å titte innom din flotte blogg er flott avbrekk i en ellers så travel og hektisk hverdag, så håper du ikkje gir slipp på bloggen din i denne tunge tiden du har no !!!
  Tanker og klemmer sendes fra Stranda til Stordalen....

  SvarSlett
 33. Kjæreste Elin. Kan ikke annet enn å sende deg gode og varme tanker, sterk og positiv energi og ta deg med i kveldsbønnen... Og å si at jeg alltid er her om du trenger meg - eller bare "noen"... Hjerte mot hjerte, gode du.

  SvarSlett
 34. Hei min skjønne venn. Du skal vite at jeg har deg i mine tanker, faktisk helt siden du delte ditt hjerte med meg.....har jeg stadig blitt minnet om deg. Kanskje denne låten kan være min oppmuntring til deg i kveld. Ps! Bare ta kontakt igjen hvis du føler for det.
  Varme tanker til deg fra meg.

  http://www.youtube.com/watch?v=y7Ppx4zIGrQ

  SvarSlett
 35. Nå først fikk jeg med meg dette innlegget....
  Måtte bare skrive noen ord til deg, selv om det ikke var siste innlegget ditt!
  Fantastisk at du deler dette med oss lesere... jeg ble rørt og det står respekt av dine ord.
  Håper de siste dagene har vært bedre for deg, og at du klarer å snu tankene mot det positive...
  Har selv dager som dette (det har vi vel kanskje alle?!), og vet hvordan det føles på kroppen.
  Du skal vite at jeg er KJEMPE-GLAD i bloggen din iallefall :) :) :)
  Ønsker deg alt godt...
  Klem

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!