...

fredag 18. november 2011

Sett frå ein annan vinkelDet er gått over to år sidan eg byrja å blogge. Eg får mange hyggjelege mailar i løpet av ei veke, der folk er koselege, og lurer som regel på kvar eg har kjøpt ting. Så er det mailane frå superfine folk som skryt av Draumesidene. Kjekt alt saman! :) Og veldig givande; får meg til å ville blogge vidare. Men så er det menneska eg møter utanfor husets fire veggar. Dei som kjenner meg litt frå det verkelege livet.  Dei er dei mest forvirrande for meg. Ikkje så mange som snakkar om at eg bloggar, sjølv om dei sikkert veit det?

Og så får eg spørsmålet, innimellom, -har du det verkeleg slik? Og då tenkjer eg : KORLEIS? Kva meiner folk med det? Nei, eg har det ikkje slik som det ser ut på bilda mine? Vi har vel ofte diskutert dette med å snu ryggen til rotet, rydde ein bit av huset, og så blogge i vei. Rett og slett herleg! Men kva meiner folk med spørsmålet? Kan ein ha det annaleis enn det som bloggen tilseier? Eg skal vere den første til å innrømme at eg ofte bloggar vekk triste dagar, dei har eg hatt plenty av siste to åra. Det er ikkje eit forsøk på å framstå som meir perfekt og lykkeleg, heller ein måte å takle tunge dagar på. Kanskje folk misforstår dette? Kanskje det skaper harme og irritasjon?Kjenner du deg igjen her? Hmmm... Jaudå. Det er stova mi. Frå ein vinkel som eg ikkje kan hugse eg har tatt bilder frå før? Og eg har opplevd at folk som har lest bloggen min før dei har kome på besøk utbryt : det er jo ikkje slik her skal sjå ut? Og då tenkjer eg ofte, kva med meg? Er eg også ein annan enn den eg gir meg ut for å vere? Smilande, kreativ, optimistisk og evigvarande?Det er ikkje lett å interiørblogge. Ikkje lett å vere kreativ på kommando. Det går faktisk ikkje an? I alle fall ikkje for meg. Og det å skulle gjengi det med kameraet er heller ikkje lett. Det har også slått meg at der stadig kjem så mange flotte, nye bloggar, at ein kanskje burde ta kvelden? La andre og meir nytenkjande krefter ta over? Draumesidene burde kanskje sove litt? Men eg har no ikkje tid til å sove? Og stadig kjem det ting plaskande ned i hovudet mitt, som eg føler for å dele med andre galne interiørinteresserte? Og så fortsetter blogginga, sjølv om noko inni meg stadig ropar : hallo, du kan stoppe no? Verda går vidare uten alle desse bilda og orda dine!

Eg veit. Og eg veit også at der er andre som kan dette mykje bedre enn meg. Men eg reknar med at dei som kjedar seg, hoppar av i svingen og finn seg nye jaktmarker? Eg for min del blir her nok ei stund til. Fekk ein mail ein kveld forrige veke, som var så spennende, at eg nesten slutta å puste. Ikkje minst minte den meg på at det er ein grunn til at Draumesidene oppstod. Eg skulle lære meg å drøyme igjen. For når ein drøymer og ynskjer seg ting hardt nok, it may come true... Det er liksom eg og Timmy gresshoppe, det er vi som er the dreamers... Og eg vil overbevise alle tvilarar om dette. Eg vil lykkast. Og då må eg halde ut. Bli frisk. Få leve ut draumane mine. For livet mitt ellers er nok heller ikkje slik som dei fleste trur. Eg bloggar om det eg er fornøgd med, det eg er glad for. Så får folk meine og tru det dei vil. Så for å understreke at eg kanskje ikkje har det akkurat som du trur,
valgte eg desse bilda frå stova i dag. Det er alltid sider ved eit menneske du ikkje kjenner, akkurat som at du ikkje kjenner kvar krik og krok i huset til ein interiørbloggar. (sjølv om du kanskje trur det)Ha ei flott helg alle saman, eg vil takke for alle fine kommentarar,
dei er veldig viktige for at eg skal fortsetje å blogge no. Skal
prøve å kome på besøk tilbake til dei som er så supre
at dei tek seg tid til å leggje att nokre ord.


Takksam!Elin

31 kommentarer:

 1. Så flott tvbenk, og de lekre skiene da! Nydelig bilde fra en annen vinkel :) De rammene var også flotte! :) Har det som deg og det har de sikkert fleste. Rydder et hjørne og knipser i vei :) Man kan ikke ha det helt rydding hele tiden.

  Ønsker deg en nydelig helg!

  Klem Lene :)

  SvarSlett
 2. Dei andre treng heldigvis ikkje vite alt.. Men flott å vise ei ny side innimellom..
  Den som har levd ei stund veit at kun den som har skoa på veit kvar den trykkjer..
  Eg også veit at mange er innom utan å legge igjen eit einaste spor. Skulle ynskje dei gjorde..Men kan ikkje tvinge nokon ;-)
  Vi treng deg her i bloggverda på same måten som i det vanlege livet.
  Og for meg er alle bileta dine vakre enten det er natur, interiør eller alt det andre du klare trylle fram.
  Stor klem , med ynskje om ei flott helg!

  SvarSlett
 3. Heia. Kjenner meg mye igjen i det du skriver. Har også vært inne på tanken å stoppe blogginga, men så er det jo så artig da, og så lenge vi koser oss med den, fortsetter vi. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener og tror, så lenge jeg har glede av det. Noen av bildene mine er rene oppsett, og tar det bort når bildene er tatt, og jeg elsker det.

  Ha ei flott helg

  Klem Bente

  SvarSlett
 4. En ting er iallefall helt sikkert: folk får tro og mene hva de vil!
  Vi vet heldigvis best selv hvordan virkeligheten er :)
  Og jeg som deg, fortsetter å blogge fordi det er utrolig kjekt og fordi det gjør mindre gode dager mye bedre...
  Nyt helgen.
  Nydelige bilder av den fine stuen de du viser oss i dag.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 5. Finaste Elin! ♥ du veit at du er viktig for meg i blogglandia. Håpar du kan huska det på dei vanskelege dagane og. Håpar eg ein dag blir like åpen, ærleg og ekte som deg.

  Ønskjer deg ei flott helg! :)

  klem Lina

  SvarSlett
 6. Your home looks great. I love it.
  Hugs Tanja

  SvarSlett
 7. Kjenner meg godt igjen
  og synes du beskiriver det
  så fint. Å for all del ALDRI slutt å inspirere og dele her i blogglandia.
  Fineste bloggen :-) og fruen bak!

  Riktig god helg til deg!
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 8. Kjære Elin!
  Selv om det er mange fine blogger som viser flotte bilder, så er det noe eget med dine. Du har en helt egen stemning i bildene dine. Det er Elin, liksom :) Selv om jeg ikke kjenner deg.
  Jeg har begynt å lese litt mer utenlandske blogger i det siste (i den grad jeg har sittet på pc'en) for jeg synes mange av de norske viser så mye av det samme. Den ene trenden etter den andre går som en farsott gjennom bloggeland, og da blir det lite nytt og litt kjedelig -selv om det er mye fint. Da synes jeg det i stor grad er annerledes hos deg, for selv om du tar i bruk "trender", så lager du din egen variant. Gjør det til a la Elin. Og det liker jeg.
  Ikke så mye jeg kommenterer lenger, sliter fortsatt med nakken, selv om jeg er bedre, men jeg titter inn til deg jevnlig. Må ha en liten dose Elindrømmer med jevne mellomrom :)
  Ha ei flott helg!
  Klem
  LIse

  SvarSlett
 9. Jeg kjenner meg igjen i alt du skriver!
  Du har en flott blogg og viser herlige bilder, så ikke slutt med det!

  Kos deg i helgen!
  klem

  SvarSlett
 10. Hei,

  Fint innlegg:)
  Eg er veldig fersk bloggar og vil ABSOLUTT ikkje at du skal gje deg.
  Interiørverden trenger dine kreative innspel:)

  God helg!

  SvarSlett
 11. Kjære Elin. Jeg har skrevet det før, og gjør det igjen. Du har så flotte bilder, blir imponert og inspirert. Du interiørblogger, det trodde jeg at jeg også skulle gjøre, interiørkonsulent som jeg er. Men så ble dikt og bilder, for det meste. Jeg liker interiørbildene dine, og smilte da jeg så skiene i stua di, søstra mi har hatt ei gammal ski i stua i minst 20 år:)
  Men det jeg liker best med bloggen din, det er tankene dine. Du virker så reflektert, det liker jeg virkelig! Livet har så mye på lur, både på godt å vondt. Behold drømmene dine, de er så viktige. Jeg prøver å følge mine, men da må jeg slippe på tryggheten, og det er ikke bare lett.
  En av mine drømmer var å gi ut bok, nå har det blitt to:)
  En annen drøm er å komme tilbake i arbeidslivet på "ordentlig" etter langvarig sykdom. Tror jeg er på veg.
  Av og til når jeg leser bloggen din tenker jeg, henne kunne jeg tenkt meg å møte.
  Ha en fin kveld, og for all del, fortsett å blogge:)

  SvarSlett
 12. Super bra innlegg. Kjenner meg absolutt igjen.
  Fin kveld til deg og dine Elin
  Klem Tove

  SvarSlett
 13. ... ja det var en ny vinkel veldig flott, Elin - gøy å se... selv om jeg har vært på besøk til deg ღ ...flotte gamle ski du har her! Liker veldig godt at du blander de forskjellige stilene - herlig harmoni søte deg ღ Er vel sikkert mange som tror at slik bildene våre presenteres på - er at slik er det hjemme hos oss bloggere... men vi vet bedre ;) - folk får tro hva de vil, ikke sant? Jeg vet at jeg i alle fall ikke orker å blogge om det som er trist og vondt... da blir det lissom litt for mye :)) Nye bloggere kommer og andre faller fra, men jeg håper å se masse til bloggen din fremover :) - det er noe med de flotte tankene, ordene og bildene du deler med oss - vakkert... ღ Jeg vet at jeg må innom bloggen din og få dagens inspirasjon :) Ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld og helg, stor klem fra Mette :)

  SvarSlett
 14. Men den djupe sida di, er jo favorittsida mi ;) Det er difor du er berre deg. Fordi du er modig og åpen!

  Jaaa jul, jul, strålande jul! Love it. kan få dei gråaste, tyngste dagar til å bli betre ;) her pågår det seriøs smugpynting for tida. Merkar at blogglandia bringer fram ekstra mykje julestemning hos meg! :)

  god klem til deg Elin :)

  SvarSlett
 15. Veldig bra skrevet. Liker at du er så ærlig:) Et hjem skal være et hjem, og der er det rot spør du meg:) Bloggen for meg er et fristed, her kan jeg drømme meg bort, vekk fra oppvaskbenken og klær som flyter rundt i huset. Da er det jo litt moro å rydde og stæsje et hjørne eller et rom og blogge om det fine:) Ønsker deg en deilig helg og håper du fortsetter det fine arbeid med bloggen din:) Klem fra Veronica

  SvarSlett
 16. Hei kjære Elin!
  Ingen grunn til å la Draumesidene sove - jeg elsker å titte innom deg, og finner alltid masse inspirasjon her hos deg ♥ At nye flotte blogger dukker opp, er helt klart, men din er unik og helt oppe i toppklassen - du trenger ikke være redd for noe annet... ;)

  Ønsker deg en flott Møre-helg!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 17. Nydelige bilder Elin. ;o)

  Ha en fortsatt knall helg.

  Klem Simone :o)))

  SvarSlett
 18. Hei!!
  Herlige vintrige bilder, å det gleder meg å se at også du har gamle ski i stuen!! Besøkende i huset mitt tror jeg er helt ute og kjører når dem ser skiene over heisgardin..."Kommentarer som "Gunde Svans gamle eller?"
  Men jeg liker min stil, det er MEG!!
  God helg videre, Klem Anna

  SvarSlett
 19. Det er så herlig å lese på dialekten din!! Fint innlegg og fin blogg ;0)

  SvarSlett
 20. Hei Drømme-Elin... Jeg elsker bloggen din og bildene dine. Men jeg skjønner godt hva du skriver. man føler man drukner i den store bloggverden..det er så mange flinke og superfine blogger,men du er jo unik.Ingen er som deg og din blogg Elin. Jeg kan se bilder fra stua di og uteplassen din igjen og igjen. Tror mange danner seg en mening om den som blogger,spesielt om den virker perfekt.Og så tror de faktisk at der personen har det perfekt i alle livets sider,men sånn er det ikke.Jeg har ingen store ambisjoner for min blogg,den blir som en dagbok,er glad om bare en leser det jeg skriver.Og du, den Rudolfen likte jeg kjempegodt. Så morsomt.Har lyst på en sånn en jeg også. Ønsker deg en riktig god helg Elin.Klem fra Karin

  SvarSlett
 21. Så gøy å se bilder av stua fra en annen vinkel! Veldig glad du skriver at du vil fortsette bloggen! Jeg synes den er så flott og inspirerende! Blogglandia trenger helt klart draumesidene fortsatt!!

  SvarSlett
 22. For et fint innlegg. La folk tro hva de vil, bry deg mindre om hva andre tror, det er totalt uviktig. Det som betyr noe er hva du selv ønsker. Ingen grunn til å omgi seg med noen som er negative når det finnes horder av positive mennesker man kan være samme med og få inspirasjon av. Ingen er da perfekte, hjemme hos meg er det ingenting i interiøret som er spesielt bloggbart, men så kan jeg skrive om andre ting, foreksempel å våge, å gi slipp på ting som drar oss ned. Vi skal opp og frem og videre, du, jeg og alle de andre fine bloggedamene ;) Vi skal følge drømmene og gjøre de til virkelighet! *♥*

  SvarSlett
 23. Takk selv, Elin, for dine fine ord!
  Håper du får GODE dager fremover, slik at du kan fokusere på drømmer og å bli bedre! Og forhåpentligvis får vi se og lese ENDA mer drømmer fra Elin :)
  Ha en fin lørdagskveld!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 24. Flott tv krok!! Fortsett å lag innlegg av det du vil vise frem :) Vi har vel alle ting som aldri blir blogget om :D
  Ha en flott søndag
  klem Tove

  SvarSlett
 25. Som alltid flotte bilder av et kretivt hjem! Takk for at du deler med oss.

  SvarSlett
 26. Håper virkelig ikke at du vil slutte å skrive, jeg er ganske ny leser av bloggen og koser meg veldig med den..trenger den som inspirasjon!

  SvarSlett
 27. Liker tankene og ordene som du formidler. Det er så viktig å kunne drømme. Fortsett med det :-)

  SvarSlett
 28. Hei Elin. Håper du ikke synes jeg er for påtrengende nå, men hvis du har tid og lyst, kan du kanskje lese litt om meg, i innlegget om meg selv på bloggen min. Blir litt inspirert av deg, men er ikke så åpen, ikke enda i hvert fall Ha ei fin uke, klem.

  Ingeborg

  SvarSlett
 29. Hei Elin! Der gikk en lang kommentar rett ut i eteren....nytt forsøk :)

  Først et kompliment: Kan jeg få si at du og Slettvoll gir meg samme følelse - en deilig kribling som bekrefter at hjernen tar i mot signaler den liker?

  Kanskje er det redselen for disse kommentarene fra kjente som gjør at jeg holder meg anonym? Men, bakenfor er jeg den jeg er, og skriver slik jeg ville gjort åpent, hvis jeg trodde litt mer på meg selv og at jeg kan leve uten å bry meg om hva nærmiljøet syns og tenker :)

  Det kommer stadig nye, fine blogger, men jeg henger ikke med i svingene. Jeg vender stadig tilbake til Draumesidene - jeg tror det har noe med nettkjemi å gjøre. Jeg liker det jeg ser, opplevelsen og det jeg leser mellom linjene. Men, om vi møtes en dag, så kan det hende at det ikke er helt slik, men da er du fortsatt deg og har det faktisk slik du har det, mens det er min fantasi eller forestillingsevne som har skapt et bilde som ikke stemmer.

  Sikkert er det at du har ei aldeles fin Draumeside - og at det er godt å se at man kan drømme og faktisk på sikt få satt det ut i livet.

  Ønsker deg ei fin førjulstid - og håper det løser seg med kamera og datamaskin.

  Klem fra Moccamamma :)

  SvarSlett
 30. Så flott innlegg fra deg nok en gang. Jeg finner meg selv igjen i dine innlegg, siden jeg selv sliter med helsa. Takk for at du deler :-)

  SvarSlett
 31. Hei på deg du skjønne draumetaus! Eg har henta stjerna på posten og er SÅ glad i den :) Den hadde fått seg ein liten knekk, men ingenting litt trelim ikkje kan fiksa på tenker eg. Gleder meg til å finna ein perfekt plass til den. Eg likte veldig godt dagens innlegg, for det er viktig at folk er klar over at "what you see is not always what you get"...

  Eg er så glad for draumesidene, dei flotte bileta dine med den gode stemninga og den fine energien i bloggen din. Samtidig så synest eg at det er tøft, modig og ærlig at du også deler ord med oss dei dagane då livet ikkje er tipp topp. Kan vera ei god påminning for alle, at ein ikkje er aleiene om å ha vansklige dagar.

  Super duper klem, Eli

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!