...

mandag 2. januar 2012

Bilder frå peisen på kjøkken/stove - the fireplace


 
Får av og til mailar ang. peisen vår. Den er frå RAIS, og vi har teikna og bygd ramma rundt sjølv. Ein snekker hjalp til med monteringa av dei brannsikre platene, og ein faglært mann kobla den til pipa. Resten klarte vi sjølv. Peisinnsatsen står på lecasteinar inne i "boksen". Ristene oppe og nede, har eg fått laga hos ein mekanisk verkstad. Effekten av ovnen er veldig god, og vi tok vekk ei skyvedør mellom kjøkken og stove pluss litt vegg for å få bedre varmesirkulasjon i første etg. Noko vi er veldig glade for!

 

 
Nokre oransje appelsiner lyser opp på drivvedsbordet. Har ikkje plukka ned kanelhjerta frå den svarte tavla. Trur dei også skal få henge litt lenger? Eg har klart å plukke av juletreet i dag, og vi fekk det ut på terrassen. Men som eg har sagt før, eg har ein del vinterpynt, som kom inn i november, som skal få vere her lenger. Det er jo ikkje vår sånn med det same? Eg har imidlertid eit ynskje om å få i hus tulipanar eller ranunklar... Eg er heilt avhengig av skårne blomster i januar og februar. Skulle hatt det på blå resept, fordi eg føler at synet av dei gjer meg gladare og friskare.


Vil takke dei som tek seg tid til å leggje att kommentarar til meg! Det gir energi til å fortsetje med blogginga. Eg er ikkje så flink til å kommunisere med lesarane mine lenger, men det er ikkje noko eg har valgt frivilleg... Eg prøver å skrive litt rundt omkring, men dokke får beklage at det då manglar store bokstavar og slikt. Eg ligg når eg held på med pc`en, og det er ganske travelt å skrive. Nakken min er jo det største problemet til vanleg, og den er slett ikkje glad for all denne ligginga. Men det er ein overgang. Eg blir bedre for kvar dag. Men det kjem ikkje av seg sjølv. Det er vanskeleg å motivere seg til trening når det gjer vondt å bevege på seg. Men eg kjenner at det held på å bli bedre, eg klarer stadig meir. Tusen takk for alle som tenkjer på meg, og ynskjer meg god bedring!Elin


 

14 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Jeg ønsker meg så veldig peis jeg også!! Din er veldig enkel og fin! Akkurat som jeg liker det:-) Enig i at vinterpynten kan få bli litt til:-) litt tidlig å late som det er vår ennå .. Hehe..

  SvarSlett
 2. Hei Elin,så vakre bilder...Det er så stilig hjemme hos deg. Håper formen din er bedre.Og håper at 2012 blir et knallfint år for deg og dine. Blomster på blå resept ja,det hørtes bra ut.Tror det er mange som kunne tenkt seg deg. Ønsker deg en fin uke Elin.Stor klem fra Karin (likte den tavla di så godt.Supertøff!)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder atter en gang og JA, friske blomster skulle vært på blå resept !!
  Sender deg en GOD BEDRING klem og håper den virker fort :)

  Klem Heidi

  SvarSlett
 4. flotte Bilder av ein fine heim. Eg berre elskar den drivved kommode/bord som du har ved stolen der.
  Eit fantastisk flott møbel:-)

  Malin

  SvarSlett
 5. Ååå, så vakre bilder hos deg!! Riktig godt nytt år til deg og dine!
  Klem♥

  SvarSlett
 6. God betring og eit riktig godt nyttår, Elin.
  Koselige bilde hos de, lenge sidan eg har vert innom, har vore sjuk heile jula( lungebetennelse, ein svært hissig ein ). Og eg er fremdeles dårlig, men i dag måtte eg prøva meg på PC'n nokre minutt. Ha det fint så lenge. Klem frå Sigfrid

  SvarSlett
 7. Så fint dere har det! Ser så åpent og luftig ut! - Å lekkert stylet:) Liker å følge med her;)
  Ønsker deg GOD BEDRING!!

  SvarSlett
 8. Hei, og riktig GODT NYTTÅR til deg Elin!!

  Takk for herlige blogginnlegg i året som ligger bak oss - gleder meg masse til å følge deg videre i 2012 ♥

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 9. Alltid så fint hos deg og peisen ser ut til å være så godt plassert...
  Leit at du sliter med helsa, men godt at du klarer å blogge litt iallefall :)
  Skjønner at det blir vanskelig å kommentere, men vi titter innom deg uansett vi ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 10. Så kjekt å sjå at det fortsatt går framover og rette vegen med deg, Elin :) Som alltis å byr du på nydelige bilete. Eg har også rydda ut jula i dag, men har noko vinterpynt att som er så fin at den berre må få vera litt lengre - og den er hverken raud eller julete og då går det greit ;)

  Er så nøgd med den "nye" stova mi no når den er julefri, har plukka vekk både det eine og det andre og satt saman ting på ein litt annan måte, så no er det nytt og fraisht for meg utan at eg har brukt anna enn kaloriar på det ;)

  Klem Eli

  SvarSlett
 11. Hei på deg Elin.
  Nydelig vinterstemning hos deg!!
  Ønsker deg fortsatt riktig god bedring.
  Klem, Monica

  SvarSlett
 12. For et nydelig hjem du har, elsker de lyse overflatene med naturinnslagene :) Herlig!

  Godt nytt år!
  klem Mari

  SvarSlett
 13. En flott peis! Du skal ikke føle det som noe press å kommentere hos andre - sånt tar du når du har tid og overskudd. Håper det nye året bringer deg mye godt!

  SvarSlett
 14. halloen fineste elin!
  skjønner godt at du får mail og spørsmål ang peisen din - for den er jo verdens vakreste, spør du meg :)
  fine bilder, som alltid..med et helt spesielt fint lys + farge.
  ..fortsatt god bedringsklem fra meg

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!