...

mandag 20. desember 2010

Tre nøtter til Askepott ...


Så lenge eg kan huske, har eg sett på Tre nøtter til Askepott i jula. Det var vel ikkje kvart år filmen gjekk i starten, men gleda var stor når dette vart ein fast tradisjon hos NRK. I kveld hadde eg slik behov for litt eventyr, så eg har høyrt på musikken på You Tube, og leika meg med bilda eg tok for eitt år sidan. Eg hadde nemleg eit eige innlegg til ære for draumeprinsessa. Eg fann dette utklippet hos Kjendis.no:


"Ingen av dem hadde kjærester på den tiden. Og Pavel lot seg begeistre.
- Vi ble forelsket i hverandre under innspillingen. Da filmteamet var opptatt med andre ting, snek vi oss bort i skogen og kysset hverandre. Det var så kaldt på filmsettet at vi måtte dele på kroppsvarme for ikke å bli helt blåfrosne, sier Pavel. Filmen ble hovedsakelig spilt inn i Sør-Tyskland i bitende vinterkulde. Pavel mener det jevnt over var 20 minusgrader. Han ler når han forteller om kostymene de hadde på seg, som egentlig var beregnet for sommerbruk. - Det var ikke særlig mye varme i den tynne strømpebuksa jeg løp rundt i. Det jeg  husker aller best fra innspillingen er at vi frøs hele tida, sier Pavel."

Min konklusjon i fjor, var at kanskje det er forelskelsen mellom dei to, som gjer filmen så romantisk? ;)


NB! Eg var med og kjøpte eit flott juletre i kveld :)9 kommentarer:

 1. askepott og tre nøtter hører med på julaften..husker når jeg var lita og gledet meg til den filmen..vil gjerne at den tradisjonen skal gå over til mine barn :)
  håper du er bedre Elin..
  god klem til deg..
  Anne♥

  SvarSlett
 2. Husker den første gangen jeg så Tre nøtter til Askepott. Ca 24-25 år siden, eller sånn omtrent. Så romantisk. Og Prinsen så stilig:DDDD Nå går nok filmen som bakrgrunns"musikk", mens vi holder på med andre ting:DDDD Klemz

  SvarSlett
 3. Å ja! Ingen jul uten Askepott for meg heller. Det er min hellige stund på julaften. Ingen tørr å prøve på å ta fra meg fjernkontrollen. Hehe..

  Ha en fin kveld!
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 4. Tre nøtter til Askepott er "hellig" her i huset! Heldigvis har jeg fått "smittet" både prinsessa vår og lillebror - så vi tre krøller oss godt opp i sofaen og har en skikelig kosestund, mens far begynner å forberede middagen... Nå kjenner jeg at jeg gleder meg VELDIG til det! Takk for nydelige og stemningsskapende bilder som alltid!!

  Og så ønsker jeg deg masse masse energi og glede i de nærmeste dagene!!!!

  :-)

  SvarSlett
 5. Har også alltid vært fasinert av den filmen!! Husker jeg maset på pappa om å kjøpe video en gang i tida, slik at jeg kunne ta opp filmen. Til slutt fikk jeg viljen min og jeg så tre nøtter til Askepott året rundt. Må innrømme jeg blei litt lei til slutt...så fant fort ut at den hører julaften til ;) hehe.
  Håper du har det bra og at formen blir bedre! Ikke lenge til jul nå og det skal bli så koselig :)

  Nattaklem Marie

  SvarSlett
 6. Nydelig den filmen...ja kanskje det er det som gjør den så spesiell...forelskelsen som lyser av de:):)
  ha en fin fin dag..og ta det med ro...ju blir det...har nå begynt med rydding vekk av alt hobbyutstyr og begynt og pynte....men er ikke på langt nær i mål:)
  klem klem til deg...

  SvarSlett
 7. ja den filmen liker jeg og... pluss noen flere...

  i år har jeg fri på julaften og jeg gleder meg til å så på tv.. noe jeg gjør lite ellers i året..

  håper du har noen dager fri nå og kan fylle opp energi lageret ditt....

  Kos deg de siste adventsdagene..

  Klemmer =))

  SvarSlett
 8. Hei Elin! Lenge siden jeg har fått tittet innom nå... dagene går så uendelig fort mot jul :)
  Tre nøtter har vært min julefavoritt i mange år også... sånn som jeg gledet meg til dette herlige eventyret da jeg var lita... og selv om jeg ikke stirrer like intens på hvert et bilde nå, så liker jeg å ha lyden på, slik at jeg kan titte bort når favorittscenene kommer... og i år tror jeg nok lillefrøkna mi vil følge med!
  Jeg håper formen din er bedre!
  Vil ønske deg ei god og fredfyllt jul sammen med dine kjære!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 9. Hei!
  Ville bare ønske deg og dine en riktig fin jul og et godt nyttår.

  Håper du får både energi og masse annet fint til jul.

  mvh Gry (som var en smuuuule betatt av prinsen, ja...)

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!