...

torsdag 9. februar 2012

Korleis skape eit spesielt interiør med din eigen stil? How to create your own style?
Elskar fløyelsbandet, TineK kreamikken og den heimestrikka svarte puta mamsen var snill å lage til meg!


Mine beste råd til dei som lurer på korleis dei skal skape eit spesielt interiør. Eg trur det handlar om å finne det som tiltalar deg max, og så prøve å gjenskape denne følelsen i huset ditt. Det første du må ha, er ein plan over kva du vil oppnå. Ein fin måte å finne ut dette på, er å lage deg ei inspirasjonsmappe, der du samlar saman bilder og utklipp, stoff- og målingsprøvar osv. Du må sjølvsagt leite og gjere ein stor innsats i forkant, dette er ein tidkrevjande prosess. I mitt hovud, er det gjerne små ting som setter i gang store prosessar. La dei modne før du setter i gang! Eg vil påstå at keramikken til TineK sette i gang noko slikt i meg, første gongen eg såg kolleksjonen. Og det er lenge sidan.

Det behøver ikkje vere dyrt å gjere om litt på stilen i huset ditt. Det kan vere nok å plukke vekk nokre pyntegjenstandar, og så sette fram andre ting som har fått kvile seg i skuffer og skap. Ein boks med fin måling, kan også gjere underverk med eksisterande eigendelar. Det å ta ned gardiner den lyse årstida, kan vere nok til at du forandrar eit rom dramatisk. LYS er viktig, ikkje berre når du tek bilder!

Stikkordet her på Draumesidene er GJENBRUK. Veldig ofte er det ting eg bruker på nytt, forandrar. Eg oppfordrar alle til å leite i kjellarar og på loft, besøkje bruktbutikkar og loppemarked. Skattane ligg der og ventar. Bruk fantasien, ikkje ver redd for å tenkje nye bruksområder! Det er gjerne det uventa som skapar den spesielle tvisten du legg merke til i eit hus.

Og : det er betre med ein skikkeleg, litt dyr ting, enn mange små, like dyre, som forsvinn i mengda. Viss du skal investere i interiør, kan det nok vere smart å kjøpe kvalitet. Men husk; dette er MI meining.  

Og til slutt : TØR å vere deg sjølv! Men; det er lov å adoptere gode idèar frå andre!
Det er alltid nokon som må vere den første til å gjere noko på ein ny måte, og viss det fungerar, er det jo naturleg at andre ynskjer å gjere det same?


Håper dette var til hjelp for nokon der ute?
Eg får litt prestasjonsangst når eg skal prøve å gi råd til andre.Elin
9 kommentarer:

 1. Fine råd, takk:)

  Likte kjempe godt bildene dine i innlegget under også.


  Ha ein strålande kveld:)

  SvarSlett
 2. kjempe flott skrevet Elin... :) så enig så enig... :) eg bryr meg katten om kva andre syns om stilen min (så lenge dei seier negative ting)... eg er meg sjølv og har ting eg liker... og følger lite trendar... :) sjøl om eg elsker disse super trendye husa og... dei inspirerer meg... så tenker eg ofte visst eg får det i hus... ka holde eg på m no?? detta e jo ikkje meg... :/
  godt vi alle er forskjellige... :) elsker forresten din stil... den inspirerer skikkelig!!!
  Viste den svarte veggen til mannen min... trudde aldri eg sku lika ein svart vegg.. Ler... :)
  -Diana-

  SvarSlett
 3. Skikkelig fint sagt. Det er viktig å gjøre hjemmet til sitt eget med stil og detaljer. Noen ganger må man bort for å se at man har det trivelig hjemme, sier mamma`n min i mellom. Det er sant. Jeg kan ha vært på ferie, eller besøk og dumpe ned i stolen hjemme og føle meg trygg. Det er det som er et hjem for meg. Klemsiklem og god helg.

  SvarSlett
 4. Bra skrevet og nydelige bilder. Vi har en ulik stil du og jeg, men jeg er åpen for mye:)

  Jeg er glad i farger, men får av og til nok, da bytter jeg ut fargene med hvitt eller pasteller.

  Det som er viktig for meg er at jeg er glad i det jeg har, at det har ei historie, eller at jeg synes det er vakkert og verdt og eie.

  Fin kveld til deg, ser du er godt i gang med blogging igjen:)

  SvarSlett
 5. Så enig i det du skriver!! Du har helt klart klart å skape din egen elin-stil! Og jeg digger den!

  Klem

  SvarSlett
 6. Fine tips dette her da! Enig med deg.
  Klem fra hostedama

  SvarSlett
 7. Gode råd! Har vel kommet fram til mye av dette jeg også - man må finne fram til det som tiltaler DEG, ikke kopiere andre og velge det man tror andre vil like. Velge det som gjør deg glad og fornøyd:)

  SvarSlett
 8. Takk for gode ¨råd:-) Jeg har komt frem til det samme jeg også. Jeg vet hva jeg liker. Men tror nok det er mange som blir påvirket av alt det flotte som finnes rundt om kring i butikker og andre liker å følge trendene slavisk. Noen er veldig opptatt hva andre har, men heldigvis, de fleste jeg kjenner kjører sin egen stil. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 9. Takk Elin, for mange gode råd, du er bare så flink!! Jeg er så glad i stilen din, og får masse inspirasjon inne hos deg ! Jeg har jo min egen stil da :)) Litt gammelt , litt nytt, det er en så fin kombi !!
  Ønsker deg en fin helg
  Klem Tone

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!