...

tirsdag 24. august 2010

Litt tips om fotografering à la Elin :)Jaha. Eit nytt kapittel i Elin sitt liv. "Korleis villede ein haug med bloggedamer." ;) Dokke som les tipsa mine, får huske på at eg slett ikkje har lært noko av det nokon stad. Dette er mine beste tips, lært av meg sjølv. Sjølvsagt fanga opp gjennom enorme mengder interiørblad, og etter kvart andre bloggar. Det er ikkje eg som har funne opp råda. Berre sånn at det er sagt. Eg fekk ei fotobok av mannen min i helga, og skulle sjølvsagt ha lest denne før eg begav meg ut på dette her?

Eg har teke utgangspunkt i innlegget frå i går kveld, og ein del av bilda eg har frå turen til den gamle låven. Litt om det å lage eit innlegg. Det første eg set pris på er ein idè. Då går alt så lett. Nesten av seg sjølv. Men i går sleit eg litt. Sola kom fram, det passa å reise til låven, og eg hadde halvannan time på meg. Frankrike. Eit oliventre, ei vannkanne i zink, to bøtter. Ein duk med blondar. To visna roser. Så reiste eg. 

Plassen eg var på er nydeleg, så allereie etter nokre minutt der, hadde eg fleire idèar. Når eg så fekk låne ein høygaffel, to mjelkespann og fann verdas finaste terrakottakrukker, kom alt i hop oppe i hovudet.

Så: ikkje planlegg alt så nøye, stol litt på feelingen i magen.


Ja, som sagt, det er lurt å ta både fjern, og nærbilder. På bildet over kom sola så fint inn på oliventreet. Skaftet på høygaffelen skaper balanse i bildet.


Zooming er kult! Leik deg med kameraet ditt, dette er sjølvsagt mest aktuelt med eit kamera med gode funksjonar. Mi linse er veldig anvendeleg, 18-200mm. Men eg har også stor glede av den som følgde kameraet. (Canon EOS 1000D)

 

Dei som les bloggen min, veit at eg til tider kan gå så tett på i eit heilt innlegg, at ein knapt ser kva som er rundt det eg fotograferer. Eg er veldig fasinert av detaljar. Sjå dei vakre beslaga som hankane er festa på over her! Og fargane! Nydeleg...


For lys og kontrastar skaper ofte dei beste bilda. Eg elskar å overraske med det tøffe og florlette i kombinasjon. Slitne overflater og blondar gjer meg glad! Rust og blankt stål saman like så. Har ein besettelse for tyll for tida. Starta med sengehimmelen på soverommet, men det har utarta seg... Det skal kome eit godt eksempel på dette seinare i veka...


Og med det meiner eg at det er lov til å gjere ting ein ikkje har sett nokon stad før. Det er ikkje lett å finne opp krutet kvart blogginnlegg, men det blir lett kjedeleg for lesarane viss ein føler at bilda liknar på ting ein har sett hos andre. Men når eg får inspirasjon, er det jo ofte av noko eg ser i eit blad, eller hos andre? Dei bloggarane eg set størst pris på, er dei som tør å vere seg sjølv. Ein kjem langt med originalitet. Eg slit veldig med dette innimellom, men så kjem kanskje inspirasjonen, og eg kan klare å skape noko unikt, det vere seg eit møbel, eit stilleben, ei stemning... Men eg meiner at ein må ha lov til å vise bilder frå same stadane i huset, eller av yndlingsting ein likar å ta bilder av. Dette får vere opp til kvar enkelt. Når anonyme lesarar legg att halvsure kommentarar til folk, tenkjer eg alltid : kvifor les dei denne bloggen, viss dei har så mykje i mot eigaren, og måten han/ho bloggar på?

Eg redigerar bilda mine, og no i det siste har eg brukt PhotoScape og Picnik. Dette er gratisprogram, som dokke kan laste ned på nettet. Eg har veldig lyst å lære meg meir PhotoShop, men treng hjelp. Det går så lang tid med "prøv og lær"-metoden.

Og viss du lurer, så tok det 60 min. å lage dette innlegget, inkludert redigering av bilder.


Dette var nokre råd om fotografering à la Elin.
Håper du ikkje er meir forvirra no,
enn før du starta å
lese! :) 


Ha ein flott tirsdag no då!

Klem
Elin
23 kommentarer:

 1. Dette var veldig kjekt for de av oss som synes der er vanskelig å ta gode og inspirerende bilder! Takk for gode tips, må testes:)

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler tipsene med oss. Dette må prøves ut. :) Jeg har alltid vært glad i å fotografere, og har et godt kamera på ønskelista. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Så snill å grei du er som deler dine erfaringer med andre...jeg kan ikke måles med deg når det gjelder fotografering,jeg er å blir en glad amatør.Men jeg elsker bildene dine å liker å lese hva du tenker å hvordan du får det til.Nydelige bilder...

  SvarSlett
 4. Helt enig. Slik tenker jeg også når jeg tar bilder. Er også enig i at det ikke er lurt å planlegge alt for mye på forhånd, man ser ofte nye vinkler når man går i gang med fotograferinga. Supre bilder du viser, nydelig den krukka. Koser meg alltid med bildene dine.

  SvarSlett
 5. Heisann.....
  og takk for den stooore klemmen,den kom akkurat igjennom:)
  Fine råd disse her...jeg og er opptatt av lys,detaljer og kontraster....
  håper dagen er fin..her regner det katter i dag...
  eddaKlemmer til deg..

  SvarSlett
 6. Takk for at du deler --- trur vi MÅ ha oss ein kamera tur og avslutte på pc ein gang eg ;)

  no skal eg på fjøstomta og knipse litt - av ting uten meining ;-)

  Nyt dagen -- klemma

  SvarSlett
 7. God tirsdag kjære du, så flott med tips om fotografering!♥ Dette var virkelig nyttig inormasjon å ta med seg, så tusen TAKK for at du deler med deg!♥
  Nyyydelige bilder som alltid hos deg, du er superdyktig!!♥
  Tusen takk for koselig hilsen fra deg, setter pris på dine avtrykk vet du .)
  En flott dag ønskes deg lille venn!♥
  Varm klem,
  Anki

  SvarSlett
 8. Tusen takk for gode råd :) Du er super flink med fotografering syns jeg.. og med herlig tekst i tilegg :)

  Koser meg med dine herlige innlegg:)

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 9. Hei Elin

  Tusen takk for gode råd! De er virkelig til nytte. Jeg har jo bare et kompaktkamera, men jeg tror det bor mer i det enn det jeg klarer å få ut :) Men, øvelse gjør mester, og det viktigste er egentlig den gleden man har mens man holder på. Fant fram ei gammal bok om fotografering, tenkte det kunne være lurt å lese om ulike begrep, så jeg skjønner hva som skjer når jeg endrer innstillinger...

  Ha en fin dag!
  Hilsen Moccamamma :)

  SvarSlett
 10. Takk for tips Elin, jeg er enda i prøve å feile perioden med mitt kamera- men ønsker meg kurs.
  Var veldig rart du nevnte tyll i dag, jeg har nett tatt en pause fra ommøblering, maling, garn, blonder, putetrekk og Tyll....
  Som skal få komme frem i stuen,håper det blir som jeg tenker i mitt hode-

  Klem fra Eli

  SvarSlett
 11. Veldig flott innlegg - gode bilder du tar! Bildene får et interessant blikkfang når en går tett på, og lar fokuset være på det som er viktig :) Jeg selv elsker å eksperimentere med stor blenderåpning ;) Stå på, elsker bildene dine!

  SvarSlett
 12. Hei Elin, mitt problem er nok ikke ideene eller inspirasjon, men dessverre et dårlig kamera.....og selvfølgelig kunnskaper. Jeg må lære mere, og så trenger jeg et nytt kamera....har du noe å foreslå, det må ikke være for avansert....Ha en fortsatt fin dag...klem

  SvarSlett
 13. Gode tips og flott innlegg, meeeen det er "øyet" ditt som er så bra. Du ser de utroligste små detaljer som du på en herlig måte klarer å få i linsen. En inspirasjon og jeg tar gjerne imot flere tips, og jeg ser alltid nøye på bildene dine.

  Hei og hopp.

  SvarSlett
 14. Hei Elin,jasså,har jeg vært 100 m fra huset ditt?? Hvor var det da? Den som hadde visst det.Ikke sikkert du vil ha bloggedamer rennende ned dørstokken din :-) Du er så snill, legger igjen gode kommentarer til meg nesten hver gang jeg har et innlegg.... Åååhh om jeg bare hadde visst at jeg var så nærme deg.. sukk...;-)Ønsker deg en vakker uke også.Klem

  SvarSlett
 15. Takk for hilsen på bloggen min og takk for at du har lagt ut tips om fotografering. Det kommer godt med, for det er ikke like lett å ta gode og inspirerende bilder.
  La deg til som følger. Klem fra Hjørdis - Nord-Hidle

  SvarSlett
 16. Takk for gode råd Elin... jeg har en bedre linse på ønske lista mi...

  Liker også å gå tett oppi motivet..men merker at linsa er for dårlig..

  moro å leke seg litt..

  klemmer =)

  SvarSlett
 17. godt med gode råd..snille deg som deler med oss uerfarne ;))

  håper dagen din e fin!!!
  jeg koser meg hjemme igjen..full av inspirasjon og pågangsmot ;))

  god klem til deg..
  Anne♥

  SvarSlett
 18. Takk for gode råd, Elin!
  Jeg ønsker meg ei linse jeg kan ta gode nærbilder av, men foreløpig har jeg ikke kjøpt meg... Merker jo at blogginga tar fryktelig mye tid, skjønner ikke hvordan du klarer å legge ut så mye -og så vakkert! Har vurdert om det er verdt all tiden jeg bruker, mannen min er nok kanskje litt misfornøyd... men jeg koser meg sånn, så foreløpig holder jeg stand :)
  Ønsker deg en nydelig og inspirerende dag!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 19. Så snill du er som deler av dine erfaringar med oss. Flotte tips dette.
  Du er utruleg flink til å komponere bilete og plukke fine detaljar.
  Alltid så vakkert å besøka bloggen din!
  Ha ein strålande fin kveld vidare.
  Klems

  SvarSlett
 20. veldig bra..
  eige spelreflekskamera står høgt på ynskjelista :-)
  brukar yngstemann sitt kombinerte video og kamera..
  så bilda mine er ikkje gode..
  men kjekt å få gode råd..
  Ha ein vakker tysdag vidare..
  Leksetid her..

  klem

  SvarSlett
 21. Hei.

  Du ditta va veldig matnyttig og bra.
  Tusen takk. Med nytt kamera, null erfaring og lita tolmodigheit til å lese meg fram til kunnskap, var dette heilt topp.

  Ei dyktig fjordataus e du!

  Klem frå Eva

  SvarSlett
 22. Så utrolig snill og flink du er! Tusen takk!!
  Klem, H

  SvarSlett
 23. Flotte bilder og tips, Elin! Takk for at du bruker en time av dagen din til å gi oss gode råd og herlig inspirasjon! Masse flott også under her. Det skjer så mye i livet mitt akkurat nå, så jeg rekker dessverre ikke besøke så mange blogger. Det kommer vel roligere tider... Stor klem fra Laila

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!