...

tirsdag 22. februar 2011

Åtte sjokkerende (?) ting om meg, på bokmål!Sidan eg har vore UHYRE sløv med awardar og utfordringar siste månedane, hiv eg meg på ei ny slik som eg har fått frå to puteglade karar i Trondhjems by :) Puter og korger rettare sagt. Keiserens nye trær er ein flott blogg, som eg fann for nokre veker sidan. Gode tekstar, og flotte bilder florerer i innlegga, heilt etter min smak! Tusen takk dokke to! :)

Utfordringa goes like this :

"Å motta en slik award forutsetter tre ting; (1) takke giveren av awarden og linke til bloggen, (2) fortelle åtte ting om seg selv, og (3) gi awarden videre til åtte andre bloggere man synes fortjener en ekstra oppmerksomhet"

Siden jeg velger å ikke oversette dette til bokmål denne gangen, fant jeg ut at jeg ville gjøre alt på sidemålet mitt. Rart? Har du tenkt over at du får et inntrykk av bloggeren, alt ettersom hvordan han/hun skriver? ;)

1. Jeg hadde best karakter i bokmål på skolen, faktisk seks på sidemålseksamen i niende klasse

2. Jeg er til vanlig en impulsiv sjel, som elsker å gjøre ting på litt andre måter, enn den store mengden

3. Jeg har en skribent i magen, som for tiden får utløp som freelancejournalist

4. Jeg har arbeidet med veldig mange ulike yrker, men vet enda ikke hva jeg "skal bli"

5. Jeg liker ting og uttrykk i huset, helt til andre i nærheten begynner å like det samme.
Da har jeg behov for å skifte stil...

6. Jeg har lagt alle flisene i huset vårt. Ganske mange faktisk... Har heldigvis hatt en god rygg i tidligere år

7. Jeg og andre i bygda mi, gav bort gratis sveler til alle hurtigrutene som traffikerte norgeskysten sesongen 2003,  og jeg tror jeg har en slags norgesrekord i å klatre i leidere i bunad? Også noen turistskip!
Bunadskledde damer med barn på vei ut til et cruiseskip :) Jeg sitter, og holder et godt tak i båten med ene hånden, og rundt lillemor med den andre! Vesla den gang ikke fylt 3 år... Gal i gjerningsøyeblikket? Prosjektet var et PR stunt, for å få oppmerksomhet rundt det vesle bygdesamfunnet vårt. Det fungerte!


8. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har gjort til nå i livet mitt, og er glad for de utradisjonelle valgene jeg har tatt. Og jeg har virkelig tenkt å komme meg på beina igjen, og sjokkere omgivelsene! :)

Og så var det spørsmålet om hvem som skal få utfordringen av meg?
Jeg gir denne til de nye bloggerene som har kommet til som leserer av Draumesidene siste ukene!
Og skriv gjerne en kommentar viss du tar den, så vil jeg garantert komme innom deg og se hva du svarte! :)


Var det rart å lese Draumesidene på bokmål? Der er noen som mener at jeg hadde hatt mange flere lesere dersom jeg blogget på denne måten. Og at enkelte blir provoserte av nynorsk, og synes det er slitsomt å lese. Og at folk får en viss oppfatning av meg, siden jeg ikke skriver på bokmål? Vi vil aldri finne ut om desse menneskene har rett, for heretter blir innleggene mine nemlig på nynorsk ;)20 kommentarer:

 1. Halloisen:)
  Huff jeg har noen slike jeg og,men fnner ikke tiden til de....usj dårlig samvittighet ha deg vekk:)
  Kos deg med den flotte utsikten din...den er missunnelsesverdig skal du vite:):)
  klemklem

  SvarSlett
 2. ..ja da ble vi enda bedre kjent ;))
  ..e det forresten Pia som sitter i båten med deg..?? vi gikk på gymnaset ilag ;))
  lykke til idag..
  god klem..
  Anne♥

  SvarSlett
 3. Hei hei
  Så morsomt å lese om deg. Tenkte faktisk ikke over at du hadde skrevet det på bokmål før jeg leste det nederst i innlegget. Skriv på nynorsk du, går så fint atte. Ikke er det slitsomt å lese heller. Jeg har og gått i nynorsk klasse gjennom hele grunnskolen men fikk som deg bedre karakter i sidemål. Har heller aldri "fått" til å bruke den flotte dialekten, men beundrer alle som kan. Den forsvinner mer og mer.
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. Næææææææ, så morsomt! Jeg ble vel mest betatt av de i båten. Flott ide og flotte mennesker det der! Jeg liker nynorsk jeg.Det kunne jeg ikke si liksom, da jeg gikk på skolen, for alle andre ville visst gjerne slippe unna? Fortsett på din måte du, det er vakkert! Ha en fin ny uke mot lysere tider, mars og vår!

  SvarSlett
 5. Artig lesning! Du må for all del fortsette å skrive nynorsk, det ble en helt annen blogg på bokmål og det er noe som ikke stemmer helt med det. Bunad opp leider høres dritkult ut, jeg skulle ønske det var flere anledninger man kunne bruke bunad. (Skal bestille bunad i disse dager om jeg bare får bestemt meg for hvilken jeg vil ha. Kjenner større tilhørighet til en brokadevest enn til den lokale bunaden, men det er det ikke lov til å si høyt...)

  For all del ikke slutt med bloggingen, jeg koser meg med innleggene dine! :)

  Stor trønderklæm/dekoratøren

  SvarSlett
 6. Hihi...det mest sjokkerende her er jo at du skriver på bokmål!!!!!! Det må du absolutt ikke gjøre flere ganger!!!!
  OM det drar flere lesere eller ei er vel revnende likegyldig...du skal da være deg selv oppi det hele????
  Nei ELin....fortsett i samme stil :))))
  toveklem:)

  SvarSlett
 7. Draumesidene må være på nynorsk - ta det fra en tidligere innbitt nynorskskeptiker (riktignok med best karakter i nynorsk sidemål)

  Faktisk er blogger på nynorsk et supert sted å spre nynorsken til folket :) Her blir den poetiske siden av målformen framhevet, og nynorsk er etter min mening mer malerisk enn bokmål (kanskje fordi jeg elsker svensk?) Jeg opplevde innlegget på bokmål hos deg som mer "flatt" fordi jeg er vant med å lese deg på nynorsk. Uten at det betyr at jeg oppfatter blogger på bokmål som flate generelt sett :)

  Morsomt å bli litt "kjent" med deg. Leste nettopp om at hjernen lurer oss til å tro at vi kjenner folk vi har sett på tv - mon tro om teorien i den artikkelen kanskje er overførbar til bloggeverdenen også :)

  Uansett et veldig fint univers dette - der vi er hverandres stjerner :)

  Klem Moccamamma :)

  SvarSlett
 8. Heia Elin!
  hehehe....dette var no kjekt å lese....ja alt!:))
  Oss har tatt med våre 3 ungar i båten lenge lenge før dei var 1 år gammle,og det har gått super flott.Ålle 3 elskar havet og sjøen idag!! Eit resultat i at idag har jenta vår reist til havs,ja jobba i offshore!:))
  Du er som vanleg dyktig du Elin!:)
  Å for all del,skriv på Nynorsk,det var IKKJE du liksom når du skreiv på Bokmål nei!:))
  Ha ein kjekk dag i sola!!Håper helsa di er bedre!!!
  Klem,Randi

  SvarSlett
 9. Tøff dame du!
  Skriv på morsmålet ditt, det gjør bloggen din personlig og koselig :-)
  Hvor på Vestlandet bor du? Ble litt nysjerrig pga pr stuntet ditt med svele.
  Bor en halv vestlending i meg også.
  Klem
  Brit Eva

  SvarSlett
 10. Syns man må skrive på den målformen som passer en best....ha en fortsatt fin tirsdag...klem på deg.

  SvarSlett
 11. Jeg synes Draumesidene skal være på nynorsk! Selv om jeg i utgangspunktet kan legge vekk en bok fordi det er "tyngre" å lese (og jeg tør ikke si hva det sto på sidemålsordboka mi ;) ), er jeg helt enig med Moccamamma at det er mye mer poetisk. Du skriver veldig godt, og nynorskinnleggene dine gir en helt annen og mer "draumande" beskrivelse som jeg kjenner fenger meg. Jeg har jo bare fulgt deg siden siste stilskifte, så det er ikke mange ukene - men jeg har allerede blitt veldig glad i å komme innom hit og lese det du skriver.

  Det var veldig gøy å lære mer om deg! Jeg har akkurat fått en tilsvarende award, så som nykommer her ønsker jeg deg velkommen inn til meg for å lese innlegget mitt fra 19. februar ;)

  Linnette :)

  SvarSlett
 12. Skriv for all del nynorsk! Blir så glad når eg ser andre som forstår at nynorsk kan brukast til alt, ikkje minst blogging:)
  Karen

  SvarSlett
 13. Hei:) måtte bla litt for å lese meg opp. Har litt sånn blogglandia-abstinens etter langhelg på hytta med omtrent null nettilgang;) Flott utsikt fra huset og fine bilder som alltid. Om du skriver på bokmål eller nynorsk kommer på det samme for min del:)

  Morsom lesning i siste innlegget:)

  Ha en flott dag videre:)

  SvarSlett
 14. Enig med Moccamamma! Bra skrive! HEIA NYNORSK, og HEIA ELIN :D :-) Stå på med ditt. Du e heilt fantastisk som du e, og det er jo nettopp slik at bloggane er ein kjempeflott arena for å la den flotte målforma vår leva vidare!! :D

  SvarSlett
 15. He he, jeg har faktisk ikke tenkt over at du er en nynorskblogger. :)
  Fortsett å blogge på nynorsk!

  SvarSlett
 16. Herlig..
  Du skriver veldig bra på bokmål..
  Synd jeg ikke skriver super bra verken på nynorsk eller bokmål,,hehe
  Litt blandet her.
  Så får vi se om jeg tar utfordringen..den er iallefall arti å lese..
  Får vente å se;)

  klemmer
  Eldrid

  SvarSlett
 17. Så masse positiv tilbakemelding!
  Å mere skal det bli...selv om jeg sliter som en hund med nynorsk så mener jeg Du skal skrive på det "språk" Du selv ønsker og mener er rett for Deg!
  Så jeg knoter meg videre...svensk som jeg er.

  Klem Anna

  SvarSlett
 18. Du skriver på nynorsk fordi du er deg, det blir liksom helt feil med bokmål... I hvert fall nå. Mulig vi hadde hatt et annet inntrykk av deg om du hadde blogget på bokmål fra starten, men det tror jeg neppe, i hvert fall ikke noe bedre inntrykk, - for det tror jeg ikke er mulig;-)

  Du er god til å skrive, er nok ikke bare i magen du har en skribent, den sitter i alle fingrene dine og i hodet og hjertet:-)

  Takk for alt du deler med oss, Elin! Klem

  SvarSlett
 19. så gøy å finne ut nye ting om dæ :)
  Syns du skal fortsette å skrive sånn som du gjør!
  Æ har hele tia kjørt me dialekt skriving, men det e mye førdi det falt mæ mest naturli da æ starta bloggen.. Mye muli man kanskje hadde hatt flere lesera, men det får så være... :)

  Lykke til videre!
  Syns du har en fantastisk flott og ikke minst stil :)

  SvarSlett
 20. Hei :)
  Syns det er herlig at du skriv på nynorsk :)))) Hald på målet ;)
  Ha ein fin-fin kveld :))

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!