...

onsdag 11. januar 2012

Om handling og blogging...

 
 
 
Eitt av mange makeover-prosjekt i 2011

Har fått eit akutt handlebehov... Har ikkje vore på butikkar sidan 17.desember. Og så tenkte eg at eg skulle kjøpe meg noko fint på januarsalget. Men her ligg eg, eller no sitt eg faktisk. Rundtstappa med eit pledd går det OK. Herleg følelse! Håper å kome meg ein biltur snart. Det er ikkje sunt å gå rundt seg sjølv inne i eit hus i fire veker...

Dagens tema; hadling. Og blogging. For eg har drevet litt research. Interiørblogging består for veldig mange i å vise ting som er nyinnkjøpt, eller? Sånn var mi blogging også første året. Følte at eg måtte ha stadig nye ting å vise fram. Ikkje møblar og slikt, men pynteting. Kvifor les folk bloggar? For å bli inspirerte? Ja, sikkert. Men eg trur også vi gjer det for å drøyme oss vekk, fantasere om ting vi ynskjer oss? Eg gjer i alle fall det. Men no i det siste har eg ikkje hatt godt av det. Har nesten blitt frustrert. Ein ting er at eg ikkje har økonomi til å handle inn til huset, noko anna er at eg slett ikkje kjem meg dit ein kan kjøpe ting. Netthandel er ein fin ting. Ventar på ein pakke frå Sverige om nokre dagar. Gleder meg veldig! Men det har vore planlagd lenge. Har du ting som du ynskjer deg veldig, men som du ikkje har råd til? (dumt spørsmål kanskje...)

Og så vil eg seie, som eg har sagt før, at eg GJERNE skulle ha handla nye møblar og gjort om i huset her! Får så koselege mailar om gjenbruket mitt! Tusen takk! Hjalp ei tysk dame for nokre dagar sidan, som ville ha tips og råd ved oppussing av gjesterommet sitt :)  Men; eg går veldig lei av tinga mine til tider... Kunne handla i dagevis viss eg kunne! Eg er slik som folk flest!

Og eg har kjempelyst å bli kvitt stria på veggane her (som var ei superbilleg løysing då vi bygde for 13 år sidan), og eg har trua mannen med at eg skal få hit nokon og pusse ganggolvet, har fått for meg at eg vil ha sementgolv... Og så har vi ein heil kjellar som står rotete og uinnreidd. Blant anna med eit kjempestort rom som skal bli bad...

Eg skal egentlig vere glad berre eg klarer å bøye meg igjen, og måle hyllene eg kjøpte på Clas Ohlsson i september... Ikkje alt som går så fort som eg planlegg det. Og så har eg ein makeover-idè for mi heimelaga baderomsskåp. Lurer på om arbeidslysta vedvarer når forma blir bedre? ;) Det ville hjelpe på humøret mitt viss du som les dette kunne ause ut din frustrasjon om kva du ikkje klarer, eller ikkje har råd til! Eg treng å kjenne meg som ein del av eit frustrert fellesskap!!!


Elin15 kommentarer:

 1. ting tar tid også din helse ser eg , og eg håper så du blir frisk att fort ;)

  og frustrasjon kan eg godt dele med deg i bøtte og spann,
  men hjelper det da mon tro ...

  eg og skulle så hatt makeover både i huset og meg selv..
  men heilt tom for penger, ideer og tid .....

  og enda meir frustrasjon hadde vi i går - da melkeroboten hadde stoppa i 6 timer og 48 kuer hadde melkespreng -- krise
  og midt oppe i dette kaoset kalva ei kvige og der hadde vi verdens søtaste kaos kalv ....
  og da eg seinare IKKJE klarte å få på ei slangeklemme --- vart det nesten kaos oppi hodet mitt ...

  men i dag er det ny dag og nye muligheter for litt meir kaos ...

  monikaklemma

  SvarSlett
 2. Først vil jeg si at du er ikke alene med frustrasjonene. En ting er at man ønsker arbeidslyst eller helsa til å gjennomføre ting. Noe annet er økonomien til å få det til og få kjøpt det man ønsker seg. Jeg snur og vender hodet mitt for å bruke, skaffe rimelige brukte ting som skal passe inn. Det er mer slitsomt enn å bare ha masse penger å kjøpe nytt. MEN gleden med å få til kule rom/redesign for nesten ingen ting er så mye mer rewarding(fant ikke det norske ordet i farten ;)
  Holder på med en trappegang nå, men blir ikke enig med meg selv om den skal bli en wow eller om jeg skal kjøre safe?? Arbeidslysta kom i går, men er merkverdig litt fraværende i dag. Åh blir så lei. Det er vinteren og jeg er ikke skapt for å leve måneder i "mørket". Jeg pleier å si til meg selv at det går over. Det gjør det hvert år. Samme med helsen din. Det går over!!
  Et lite pust fra meg.
  Tålmodighet er en prøvelse.
  Klem fra meg
  Randi

  SvarSlett
 3. Kunne godt starte en frustrert frue-klubb for min del!! Jeg har aldri hatt økonomi til å kjøpe så mye. De siste par årene har jeg kjøpt litt interiørting av og til, men jeg kjøper aldri klær, er aldri på fest, røyker ikke,drikker ikke..(det er snakk om ting til noen få hundrelapper) Men når jeg kjøper meg noe, blir jeg i tillegg dobbelt så glad tror jeg;) Vi solgte vårt nye hus fordi jeg ikke har helse til å jobbe full jobb. Kjøpte et gammelt hus for å bo billigere, men jeg blir veldig frustrert når jeg tenker på at vi aldri kan få satt det i brukbar stand uten at det blir like dyrt som det nye fine!
  jeg er frustrert over at jeg ikke har en handy-man, at min kjempeflinke far har sviktende helse og ikke kan hjelpe så mye som før.. Jeg er frustrert over å ha vaskemaskin i kjelleren(må ut av huset..) Frustrert over et bittelite stygt bad, og at min skrøpelige kropp kan se langt etter et badekar de første åra.. Frustrert over manglende overskudd, og over å ikke ha fast jobb(ekstrahjelp på to plasser er ikke særlig forutsigbart)
  Jeg kunne lire av meg en hel roman av frustrasjoner, men dette får holde nå!
  Takk for at jeg fikk skrive av meg litt grums!!
  Ha en god kveld, og god bedring!

  Klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 4. Åhh det er så mye jeg ville gjort! Og det er så frustrerende å ikke få det gjort, f.eks lime inn bilder!! Jeg ligger maaange år etter - det plager meg!! Men jeg orker ikke - har ikke lyst å ta fatt. Og alt rotet som hele tiden hoper seg opp!! Jeg synes jeg bruker all min fritid på å rydde i stedet for å gjøre noe lystbetont. Nå har vi nettopp arvet en del møbler da min svigermor døde. I tillegg tok vi i mot en del møbler som leieboeren vår ikke ville ha - så her står jeg nedlesset i møbler som jeg ikke har plass til og som jeg heller ikke vil gi bort. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Og malerier - de står på gulvet over alt. Finner ikke veggplass. Jeg er litt frustrert skjønner du...:-)
  I morges så jeg på frokost Tv. Der var det en dame som ikke hadde handlet noen ting på 1 år, bortsett fra mat. Hun hadde spart 100 000,-!! Jeg ble litt inspirert av det innslaget. For jeg trenger ikke noe mer jeg heller. Her er det fullt nok. Jeg kan lage noe nytt av det gamle jeg har, dersom lysten skulle bli for stor. Mon jeg har så stor viljestyrke? Hadde sikkert vært nok å blogge om likevel.

  Skulle gjerne hatt mere penger så vi kunne gjøre alt vi hadde planer om å gjøre. Men jeg tror ikke lykke kommer med flere penger heller.
  Det er nok heller de små ting i livet, de små øyeblikkene som gir lykke.

  Håper du snart blir bedre!! Det er ikke rettferdig at du skal slite slik! Tenker på deg!

  Stor klem fra Hjørdis (en noe rotet kommentar:-))

  SvarSlett
 5. Hei! No kjente eg meg igjen i orda dine. Har sjøl vore inne i ein månad med lungebetennelse, og dei siste dagane har eg ikkje vore god å vera i hus med. Trudde eg sku bli tullete, ingen å snakka med (uten om gubben da!!), ingen energi, ingen inspirasjon. Igår tok vi ein kjøretur, det var drittvær, men deilig ! I dag har eg vert til tannlegen...tilogmed det var bra !!! eg har lyst til å gjera noko i huset, men det blir ikkje.... Eg gler meg til mandag, då SKAL eg på jobb same kva, gler meg til å snakka med alle kollegane mine, gler meg til å møta dei flotte elevane mine igjen.
  Eg har mange ting eg ønsker å kjøpa meg, men eg syns og det er fint å ha det å sjå fram til, ikkje berre fyka å kjøpa alt med ein gong.Eg syns du har ein fantastisk flott heim, mange spanande element, mange ting som set prikken over i'en. Eg likar meg så godt inne hos deg.
  Ønsker deg all god betring og håpar at du får fine januardagar. Klem frå Sigfrid.

  SvarSlett
 6. Heisann Elin

  Et frustrert innlegg med store ord, nei, det er ikke meg... Men noen små kan jeg jo prøve.

  Øverst på frustrasjonslista akkurat nå er at det er litt vanskelig å få andre til å gå inn på bloggen min, sikkert fordi bloggen min ikke er så kjent. Nå har jeg gjort noe med det, har meldt meg inn i NIB. Men jeg er ingen tålmodig sjel, og skulle ønske ting ville skje fort.

  Vel jeg ser jo at en del har vært innom bloggen, men det legges igjen få spor...

  Og så er jeg frustrert over at jeg ikke har den energien jeg en gang hadde (ble sjuk for godt og vel fem år sida), men det går da framover smått om senn.

  Så var det dette med jobb da. Jeg liksomjobber i et tiltak, målet er jo å komme tilbake...

  Og økonomien? Jeg har heldigvis en mann med nokså bra inntekt...

  En del frustrasjon, jada, men livet går framover. Og jeg er veldig fornøyd med lysestakene jeg pusset opp i dag. Bilder på bloggen min...

  SvarSlett
 7. Hei kjære Elin!

  Først må jeg bare si(igjen), at du har ein kjempeflott blogg, som jeg fant for ikke så veldig lenge siden! Jeg blir SÅ inspirert av å titte inn hos deg. jeg synes at du har det SÅ flott! - Jeg synes at du tar SÅ flotte bilder!! - Jeg synes at du er blitt SÅ flink til å "stæsje" bilder med rammer og div.:)

  Vet du at strien som du nevnte at du har på veggene, - det er sånt som jeg ikke tenker eller ser at du har, på bildene du tar.... Jeg tenker bare på alle spikerhullene på mine vegger......på alle riftene jeg har laget, etter utallige opp-og-ned-med-ting på veggene her.... Tenker at alle andre har så gode planer, og gjør gjennomtenkte ting, mens jeg går med konstant kaos-hode som ønsker å gjøre det-og det-og det......;D

  Håper at formen din blir bedre snart!!! Og jeg vet at jeg kommer til å titte inn/følge med her, for jeg vet at det blir mer god inspirasjon her fremover!!

  Min ønskeliste= uendelig lang!
  Av og til ønsker jeg nesten at jeg ikke interesserte meg så mye for interiør, fordi det lager så mye kaos i hodet som det gjør. Men,nå interesserer det meg, og det snur nok ikke bare over natten;D

  Stor klem fra en til frustrert frue;D

  SvarSlett
 8. Ja, du veit ka eg meiner om interiørblogging... Ikkje alle som har råd til alt det nye og hotte, men eg syns no det å bruke gamle ting eller lage ting sjølv er mykje meir personleg og spanande! Og fine bilder i bloggane er jo alfa omega. Her blir det lite interiørblogging, men litt av alt, og slett ikkje alt som treff folk...

  Fekk sove i natt, skikkeleg herleg!!! Spent på natta no då, om det berre var eingongstilfelle...

  Håper du har ein fin kveld, vennen.

  Klemma

  SvarSlett
 9. Frustrerte fruer finnes det nok flere av enn på tv. Enten er det økonomien, kjærligheten eller sykdom. Problemet med sykdom, er nok at den også fort ender opp med å ha påvirkning på økonomien også. Og kanskje også kjærligheten. For min del handler det ikke om fysisk sykdom, men sosial angst., som gjør at jeg ikke makter å forholde meg til andre mennesker når som helst og hvor som helst. Derfor er det både ironisk og et paradoks at jeg tørr å legge hodet laglig til for hugg ved å blogge. Begynte å blogge, sånn uten plan og mening. Så en kjendisblogg, og tenkte at det kunne det jo være artig å prøve. Har vært innom mange blogger, men har nok etter hvert holdt meg til de som ikke handler bare om ny og moteriktig stæsj, selv om jeg nå ønsker meg Tolix-krakk og Eames-stol. He-he og en kongle-lampe til den nette sum av 50 000. Foreslo for Gubben i stad at vi kunne kjøpe en slik lampe i stedet for nytt fortelt til campingvogna. han bare fnyste av det. Jeg liker nok det å kunne bruke gamle materialer, kabeltromler og veve filleryer av gamle gardiner og dynetrekk. Og at ting ikke er så trendy og perfekt. Jeg liker stilen din, og syntes den er både personlig og unik. Alle blir utbrente og lurer på hva som er vitsen, men jeg tror at bloggverdenen trenger slike blogger som din. Ellers ender man opp med bare de perfekte og trendy, og det kan bli noe kjedelig i lengden. Lykke til med kropp, sjel og blogg:DDD Klem Grethe

  SvarSlett
 10. Jeg blir inspirert av blogger som er kreative, der det fikses på gamle ting og nye lages for hånd - men jeg har nok gått litt i fella selv innimellom og handlet nips for å vise det på bloggen.. Men det er en god stund siden da:))

  Håper formen kommer seg sammen med masse energi:)
  Kjersti

  SvarSlett
 11. Vettu,- jeg synes du er flink jeg!
  j

  SvarSlett
 12. Pengemangel lider vi jo alle av, det er derfor det er så flott med blogger som din som viser hva man kan få til med resteplank og drivved. Det er de unike tingene, loppefunnen man har pusset opp osv som gjør en blogg interessant. Alle GreenGate-koppene og maileg-kaniner og zinkhus er jo fine de også (og jeg har noe av det sjøl også), men det er jo ikke unikt og selv om det gir oss lyst til å kjøpe noen småting i ny og ne, er det ikke det som "gjør" en blog. Jeg for min del ser etter inspirasjon til ting jeg kan gjøre, heller enn ting jeg kan kjøpe. Som Lisbeths lille verden som har brukt tapetrester til å tapetesere et rom i sommerhuset. Masse flotte farger og mønstre om hverandre. Det er en ide man lett kan stjele! Så fortsett både med innkjøpte inspirasjonsting, men først og fremst med praktiske ting du gjør, når du kommer deg i form igjen! God bedring!

  SvarSlett
 13. Gjett om det er mye jeg ønsker meg da! Jeg ønsker å begynne med badet vi skal ha nede. Men til det trenger jeg både penger og en danske som er motivert til å begynne;) Så ønsker jeg at inspirasjonen kunne komme frem enda mer. Og at døgnet hadde flere timer. Men det er ganske vanskelig å gjøre noe med da. Hehehe... Så ønsker jeg meg en skikkelig makeover på meg selv. Helt ny garderobe, frisørtime, spa.. Bedre kondis, mindre kg mm...
  Tror jeg kunne fortsatt i det uendelige. Og selvfølgelig mange nye ting hjemme. Men jeg blir mer fornøyd når jeg har pussa ting opp selv jeg da. Selv om det er utrolig mange flotte ting der ute. Jo, så ønsker jeg meg nytt gulv i første etasje, og en murvegg på gjesterommet og og og... Og der fortsatte jeg ja;)
  Håper du snart er oppe og løper igjen, sånn at du får tilfredsstilt kjøpetrangen en smule i hvert fall. God klem fra meg!

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 15. update 20:05:
  på kjøkkenet ligger forsatt middags tallerkene og noen rester. ved siden av srngen ligger en haug(les.berg) av nyvaska stryka og ustyka klær.gangen er overfullt med sko etter at vi kom hjem og måtte hoppe i seng.i kotett blur alt bare kasta inn siden jeg ikke orke og ta meg av det.nå.(har prolaos.så kjenner meg igjen med det å bøye seg)...
  kontorethjørna mitt har så mye ting ligganest der at jeg kun skrur på pc og går igjen.
  men faktisk står det en skål med popcorn der o som eg ska kosa meg me npr barna sove.
  du e isje perfekt. eg e isje perfekt.det er ikke målet heller.
  vi er alle fine menesketmr og gjør vårt beste.

  eg ønske meg ferie.spa og det ska eg vel o snart.
  ellers så kan eg jo altids bruka penger. feks på en til sofa.eller hva med noen nye stoler.disse er arvet fra svigerfar fra 1980.;)
  stor klem

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!