...

fredag 13. januar 2012

Header på hjerna...


Her går dagane av og til seint... Og då dukkar det opp problemstillingar som ellers ikkje er på dagsorden... Nytt år og ny header... Eg skifter ofte header, rett og slett fordi eg synes det er kjekt å eksperimentere med redigering. Og no har eg tid til det. Rikeleg tid... Det som irriterar meg mest, er at det er fort gjort å plagiere andre sine idèar, ufriviljug! Det vere seg teksttype, fargar, symbol osv.osv... Eg har alltid prøvd å ha originale idèar. Men det er jammen ikkje lett, for her er mange i systemet som tenkjer likt? Og så kan ein bli inspirert ubevisst trur eg? Min største inspirasjon på seinhausten var fargen lyseblå. Og dette vedvarer. Håper å få sydd, eller kjøpt nokre tekstilar i denne kuløren mot vår. Enn så lenge får eg leike meg med litt lyseblått her inne.


Headeren min er laga i Photoscape. Eg får stadig mailar om dette redigeringsprogrammet. Eg anbefaler at dei som er nysgjerrige lastar det ned, og prøver seg fram. Det er veldig forståeleg. Det er også dei tilbakemeldingane eg har fått frå dei som har prøvd det for første gang. Det er berre å leike seg, prøve og feile. Ein lærer litt etter kvart. Tolmod er nok eit stikkord.


Eg konkluderer med at min header ikkje kan innehalde for mykje tekst og bilder, det er akkurat som om det er greit at den ikkje tek for mykje merksemd frå sjølve bloggen. Eg ser at somme bloggarar spør lesarane sine om hjelp til å velgje header. Kanskje det er lurt? Har headeren mykje å seie for deg? Eg tenkjer mest over korleis den er første gangen eg er innom ein ny blogg. Når eg tenkjer meg om, har min header mest å seie for meg, at eg likar å sjå den når eg loggar meg på. Det er vel det som er viktigast?


Gleder meg til dagar, der eg har det for travelt til å
filosofere over headeren min... ;)


 
Håper at helga di blir god!Elin
(som klarer å gå ute uten krykker...)


 

12 kommentarer:

 1. hehe... alltid greit å filosofere litt over headere. ;) Har tenkt litt på slik selv, og for min del så liker jeg å se en fin header. Om så det er inne hos meg selv eller andre. Men egentlig har de jo lite å si.. det er jo de bildene som vises og den teksten som skrives som er interessant. Og det er du alltid veldig flink til.
  Ønsker deg en god helg.
  Klem Madelén

  PS: På min data ser header skriften lys lilla ut? (min skjerm det er noe rart med?)

  SvarSlett
 2. Heisann. Har nettopp skrevet på ditt forrige innlegg, så oppdager jeg at du har et nytt, så da måtte jeg inn å lese det også:)

  Gratulerer med gange uten krykker! Får du litt godfølelse av den grunn?

  Jeg tror som du at det med headeren kanskje betyr mest for oss selv, men den må jo si noe om innholdet i bloggen. Headeren jeg har nå, måtte jeg tone en del ned, de første utkastene ble for rotete sammen med blogginnleggene, så jeg skjønner hva du mener.

  Det kommer nok den tid når du ikke har tid til slike problemstillinger, men akkurat nå har du det slik, og da er det jo lov å tenke i de baner. Ha ei god helg med en varm klem fra meg:)

  SvarSlett
 3. Du har alltid nydelig header Elin og jeg liker å åpne en side med fin header.
  Det gjør meg glad og jeg får lyst til å blad meg videre i bloggen.

  Sender deg forresten ett spørsmål på mail!

  Ha en fin helg.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 4. Alltid nydelige headere hos deg. Ønsker meg veldig ny men det krever litt (mye) tid. Litt kjipt at photoscape ikke går på mac.
  Fin helg til deg
  Klem Tove

  SvarSlett
 5. Hei på deg Elin.
  Alltid nydelige headere hos deg. Jeg synes det er veldig kjekt å klikke inn på blogger med flotte headere, men som du sier er det jo selve innholdet på bloggen som er det viktigste ;))
  Hurra for at du klarer å gå uten krykker!! Ønsker deg fortsatt god bedring, og en riktig fin fin helg.
  Klem, Monica

  SvarSlett
 6. Hei Elin
  Ville bare si at du har en nydelig og inspirerende blogg. Og et fantastisk fint hjem :)

  God helg <3

  SvarSlett
 7. Så glad du går uten krykker! Hurra!

  På mi maskin vart fargen nesten for lyse blå og litt vanskeleg å lese..
  Er kanskje ulikt frå maskin til maskin?
  Men du har alltid flott header :-)

  - God helg -

  SvarSlett
 8. Takk for tilbakemeldingar! Har korrigert fargen, og styrken. Og ja, skjermane våre kan vere ulike i gjengivelse av fargar og styrke. Men eg synes det er fint å høyre råd frå dokke! :)

  e

  SvarSlett
 9. God morgen ! Stilig header du hadde laga !! Jeg har selv oppdaga Photoscape og syntes det er et suupert program :) Gla du er krykkefri!! Ha en finfin lørdag :) Klem Linda

  SvarSlett
 10. Hei fine!

  Jeg sliter med min viterheadder på 3.(?) året... Dårlig redigert og dårlige bilder, men pytt sann -jeg liker den.

  Skulle hatt tålmodighet nok til å lære meg skikkelig redigering. Mye en skulle gjort egentlig, men pytt sann igjen ;))

  Det er ikke vanskelig å se at det er Elin her snuppa. Du er unik!!!


  Suss og klem ♥

  SvarSlett
 11. God søndagsmorgen!?

  Dine headere passer liksom alltid ditt uttrykk, enten det er enkelt eller mer utbrodert :) Jeg ser headeren mest første gangen jeg besøker en blogg, og så er det innholdet som får meg til å komme tilbake. Det finnes gode blogger som har hatt samme header i flere år, og det går også fint når headeren liksom blir varemerke. Selv er jeg halvveis med alt jeg gjør både i blogg og hus - så det er ikke så gjennomtenkt verken header eller innlegg. Nå har det vært nyttårsstille hos meg - alt for mye aktivitet på jobb og i heimen til å få ro til blogging.

  Er det forresten flere som sliter med å få vist enkelte blogger med kommentarfelt? Får ikke opp på min egen og bla Ramme Alvor og Livs Lyst. Noen som vet om det er blogger eller maskinrelatert? Så Liv skrev noe om ny funksjon i svarfelt, er det noe der som har feilet?

  Ha en god søndag! Håper det går framover med helsa :)

  Hilsen
  Moccamamma :)

  SvarSlett
 12. Hei Elin!

  Eg brukar også photoscape til å redigere bileta mine, men har du lasta ned fleire rammer evt? Dei du har brukt i dette innlegget finn ikkje eg... Tenkjer pådet med sikkerheitsnåla, stifta etc.

  ToveHD

  SvarSlett

Kommentarane gir næring til min kreativitet! TUSEN takk for at du lyser opp kvardagen min!